Tutustu teoksiin & osta

Naiset kuin muuttolinnut (WSOY, 6/2021)

Taiteilijan ammatti on kuolemaksi.

Postinumeromurhat-dekkarisarjan avaus vie Lauttasaareen, keskelle tapetun menestyskirjailija Julius Ukkosen seurapiirejä ja perhesotkuja. Murhaa selvittää Yötä päivää -lehden toimittaja, kirjailijaksi itseksin haluava Mikael Kokkonen. Taiteilijadekkari sijoittuu vuoteen 2002.

"Kiintoisa lupaavan sarjan avaus", arvioi Pertti Avola Helsingin Sanomissa.

"Loppu on varmasti yllätyksellinen jokaiselle lukijalle, ainakin sitä se oli minulle. Pidän paljon Suhosen tavasta kirjoittaa. Tekstiä on miellyttävä lukea, dialogi luistaa ja huumoriakin on sopivasti mukana", kirjoitettiin Kirjojen kuisketta -blogissa. 

Naiset kuin muuttolinnut on saatavissa painettuna, e-kirjana sekä Jukka Pitkäsen lukemana äänikirjana.

Myrskyn ratsastaja (Sammakko, 2018) 

Myrskyn ratsastaja on tositarina seikkailija Seppo Murajan haaveesta kiertää maailma pienellä moottoriveneellä.

"Myrskyn ratsastajaa voi lukea joko viehättävänä seikkailutarinana tai kuvauksena kohtaloonsa tuomitusta miehestä, joka luulee saaneensa jumalallisen tehtävän -- Tällaisia miehiä ei enää valmisteta", kirjoitti Tommi Aitio arviossaan Kauppalehdessä.

Myrskyn ratsastaja on saatavilla  painettuna , e-kirjana ja Panu Vauhkosen lukemana äänikirjana.

Poikani ja meri (Kosmos 8/2017)

On isä, poika ja meri. Kerran oli myös nainen ja saari. Ja tulossa on myrsky. Poikani ja meri on kokoaan suurempi tarina isyydestä, vanhemmuudesta, ihmisten ja meren arvaamattomuudesta.

"Jos kirjallisuudessamme on antaumuksellisia Helsingin kuvaajia jo useita, niin en heti muista vastaavalla tavalla aistivoimaista, suolan ja auringon makuista puolentoista päivän romaania Helsingin ulkosaaristosta ja Suomenlahdesta -- Kehotan lukemaan Poikani ja meri -teosta, vaikka isä ja poika yhdessä",   Jani Saxell arvioi Kiiltomato-kirjallisuusjulkaisussa.

Poikani ja meri on saatavissa painettuna ja e-kirjana

Koira joka kävi coffee shopissa (WSOY, 8/2015)

Hersyvä veijaritarina huumeista, karvaisista ystävistä, päihdemaailman hierarkiasta, nymfomaniasta ja rakkaudestakin.

Koira joka kävi coffee shopissa oli Nuori Aleksis -palkintoehdokas. Se palkittiin myös Otavan juhlavuoden nuortenromaanin kirjoituskilpailussa. "Vauhdikas ja tolkuttoman hauska", kirjoitti Jussi Auren Aamulehdessä.

Teoksen painos on loppuunmyyty. Saatavissa e-kirjana ja Toni Kamulan lukemana äänikirjana esimerkiksi lukuaikapalveluista Bookbeat ja Storytel.

Katso myös kirjaan liittyvä haastattelu.

Valkoinen joulu (WSOY, 10/2013) 

 Hehkuviinin lämpöinen jouluromaani, jossa Firman haalarit vaihtuvat tontun työasuksi.

"Valkoinen joulu on omintakeisesti rakennettu satiiri ihmisten erilaisuudesta, rahasta, rakkaudesta ja ikuisesta elämästä. Kirjan luvut ovat lyhyitä, juuri sopivia nautittavaksi joulupuuron lomassa -- Hauska ja ajatuksia herättävä", arvioi Ann-Mari Rannikko Turun Sanomissa.

Valkoinen joulu oli vuoden 2014 toiseksi myydyin e-kirja Suomessa. Painos on loppuunmyyty. 

Saatavissa e-kirjana.

Hitlerin kylkiluu (WSOY, 8/2012)

Kohtalo on varannut Veljeskunnalle kunnallisvaaleja suuremmat suunnitelmat. Hitlerin kylkiluu on huikea seikkailusatiiri ääriliikkeistä ja niiden puoleensa vetämistä ihmisistä.

"Tarina havainnoi 2010-luvun yhteiskuntaa satiirin keinoin, punaisena lankanaan suomalaisen miehen uho, nousu ja tuho. Suhosen antisankarit nivoutuvat mainiosti suomalaisen kirjallisuuden galleriaan, Paasilinnan ja Huovisen veijareiden sekaan", arvioi Petja Savoila Keskisuomalaisessa.

Painos on loppuunmyyty, mutta teos on saatavissa e-kirjana

Herrasmies Martinin Teneriffan tähtihetket (Parnasso 3/2016)

Kirjallisuuslehti Parnasson numerossa 3/2016 julkaistu novellisikermä seuraa herrasmies Martinia turkoosilta uima-altaalta taivaan sineen. Hänen viidestä Teneriffan lomastaan jokainen osoittautuu käänteentekeväksi.

Parnasson numeroa voi tiedustella kirjastoista tai antikvariaateista.